Od pamtivijeka su se za stolom okupljale obitelji koje su se na taj način družile, veselile, pokušavale umanjiti tugu, sklapale prijateljstva itd. Također, takva okupljanja za stolom pokazala su se u praksi najboljima za sklapanje poslova, stvaranje novih ideja i poduzimanje novih pothvata.
Hrvatska baštini mnoge gastronomske divote. Stoljećima smo bili uglavnom potlačeni, a od rijetkih osvajača maženi, ali oduvijek smo preuzimali najbolja jela i pića. Vidljivi su utjecaji na našu kuhinju, ali ponosni smo također na mnogo naših autohtonih jela koja su u posljednje vrijeme zaštićena certifikatima kao izvorna. Možemo biti ponosni na naše kulene, štrukle, kobasice, ajngemahtece, brudete, dimljene šarane te ostale slasne zalogaje diljem naše predivne zemlje, a svakim smo danom još ponosniji na ljude koji svojim znanjem i upornošću u kuhinji, vinogradima, vinskim podrumima i maslinicima dokazuju da i mi „imamo konja za utrku”.
Imena i adrese odabranih hrvatskih restorana našli su se u svim relevantnim svjetskim vodičima, njihovi ulazi označeni su preporukama koje mame ne samo domaće nego i svjetske putnike željne novih okusa, istarska je regija proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom, ulja svake godine osvajaju sve više nagrada, a hrvatska su vina – ona ovjenčana priznanjima prestižnih međunarodnih natjecanja, ali i ona koja će ih tek osvojiti – postala itekako vidljiva na svjetskoj vinskoj karti. Stoga, idemo uživati u prijateljskim druženjima i divotama koje će nam prirediti naši profesionalni članovi, a da biste mogli uživati s nama, morate ili postati član ili obnoviti svoju članarinu.
Svi oni koji nisu članovi, a zanima ih kako je na našim druženjima, mogu nam se slobodno pridružiti na nekom od događanja.
Gourmet member
članarina- Minimalno 10 organiziranih druženja godišnje + svečana inauguracijska svečanost 1 godišnje + minimalno 1 edukativna radionica godišnje
- Gratis knjiga vrhunskih znalaca iz područja gastronomije ili enologije
- iznos jednokratne upisnine je 80 EUR